Eerste wadklokken weekend

Op zaterdag 23 mei krijg ik van een vriendin een berichtje dat ik even mijn mail moet openen. Wow! Ik had een prijs gewonnen van Wadklokken.nl, een bedrijfje uit Drachten welke klokken maakt van Ameland en andere Waddeneilanden. Een lang weekend naar Ameland met verblijf en zakgeld, dus compleet verzorgd! Eric en Marianne wilden iemand verrassen welke een zware periode achter de rug had met een lang weekend Ameland. Wat Geweldig! Hoe bijzonder! Zelfs mijn hondje mocht mee en mijn nicht Jet. Contact gezocht met Wadklokken.nl en het klikte meteen. De hele zomer er naar uitgekeken. Gaat het wel door i.v.m. corona? Dat was nog een dingetje! Maar het ging door! Wadklokken.nl stuurde de papieren voor de bootovertocht en mondkapjes met het logo van Wadklokken er op. Mooie herkenning bij de boot dus. Eindelijk is het dan 4 september. De dag van vertrek is aangebroken. Spannend! Bij de boot stonden Eric en Marianne van Wadklokken.nl ons al op te wachten. Eenmaal op de boot een lekkere bak koffie en gevulde koek en even praten over mijn man die afgelopen 28 juli is overleden aan de vreselijke ziekte Alzheimer. Nog maar 66 jaar oud! 

Na dit gesprek besloten om dit even achter ons te laten en er een fijn weekend van te maken! Aangekomen op Ameland regelt Eric een taxi busje waarmee we eerst naar Nes rijden. Ik mag daar een Wadklokken klok uitzoeken aangeboden door Rinnie Wijnstra van Galerie Ameland. Hartstikke leuk! Daarna lekker geluncht en toen kwamen de gesprekken over het hoe en waarom ze dit deden en wat hun beweegredenen waren om zo’n weekend te organiseren. Heel erg lief en bijzonder! Het ging ook al snel over muziek. Status Quo! Nou daar wisten Eric en Marianne erg veel over te vertellen! Om 15.00 uur werden we weer opgepikt door de taxi en op naar Hollum, naar Café de Welvaart waar ons onderkomen was voor deze paar dagen. Ook weer een warm welkom. Eric en Marianne rijden door naar de camping waar hun verblijf is dit weekend. Wij verkennen het dorp Hollum met de prachtige oude huizen. Zaterdag: Het is stralend weer en we besluiten om naar het strand te wandelen. Halverwege komen we Eric en Marianne tegen op de fiets. Even bij kletsen of we goed geslapen hadden e.d. Ze fietsen weer verder wij lopen verder naar het strand. Op het strand aan gekomen stond er behoorlijk veel wind maar het was heerlijk. Max, mijn hondje had de middag van z’n leven. 

Op de terugweg kwamen we Eric en Marianne weer tegen! Hoe toevallig! Even praten, peukje gedaan en toen ieder zijn eigen weg! Zondag: We gaan een rit over het Eiland maken in de bus van Tim Hoomoedt (ook bekend als Tim Vonk!) We hadden een filmpje op YouTube gezien van Tim en daar zie je een prettig gestoorde jongen, die heel wat rare fratsen uithaalt! ( zie filmpje) Nou! Dat kon nog wat worden! Wat moesten we hier van verwachten. Spannend dus, maar het viel mee. Toffe gozer met veel humor. We hebben veel gezien van het Eiland met steeds een praatje erbij. Nog even bij Nobel gestopt om een flesje te kopen en Tim kreeg van Wadklokken.nl ook een heerlijke fles Nobel aangeboden. Daarna terug naar Hollum gereden waar ons een heerlijke lunch werd aangeboden door Restaurant De griffel. Zondagmiddag met ons vieren naar Nes. Beetje gewinkeld en terrasje gepakt en een heerlijk biertje gedronken. 
Aan het eind van de middag terug naar Café de Welvaart en daar nog even op het terras gezeten. Het begon te regenen dus we konden er nog eentje nemen. Ik en Eric nog een lekker biertje. Marianne en jet aan de spa of cappuccino….ook lekker. Maandag. De dag van de terugreis. helaas! De taxi staat alweer voor de deur en het is alweer voor bij. Het Wadklokkenweekend is omgevlogen! Op de boot en Eric en Marianne zijn met ons meegereden en in Drachten afscheidt van elkaar genomen. Wij terug naar Hoogeveen! Wat een geweldig weekend! Genoten met volle teugen en we zullen dit nooit vergeten! Vooral het idee van Eric en Marianne en de gedachte welke hier achter zit. Veel liefs en bedankt voor alles.