Al jaren liepen wij met het idee rond om klokken met afbeeldingen van De Wadden te ontwerpen en begin 2019 begonnen langzaam de voorbereidingen. Je gaat ineens ondernemen, iets wat niet in je bloed zit en waar je erg aan moet wennen. Een grote steun in onze rug was Rinnie Wijnstra op Ameland. Hij geloofde meteen in ons plan en trok ons over de streep om er vooral mee door te gaan.
Nu zijn we een bedrijfje geworden wat lekker draait. Niet overdreven druk, maar gewoon een leuke bezigheid naast onze normale werkzaamheden. En een bedrijfje wat lekker draait levert winst op. Niet dat er schepen met geld binnen komen, maar elk verkocht klokje geeft toch weer een bepaalde winst.
Geld is leuk. Geen mens kan er zonder. Rijk zijn lijkt ook veel mensen leuk, zo niet fantastisch maar wat is eigenlijk rijk zijn. Ook al loopt ons “hobby” bedrijfje nu lekker, rijk zullen we er nooit van worden. We kunnen ons echter wel rijk gaan voelen.

Altijd als we op TV reclame voorbij zagen komen van de staatsloterij zeiden we, stel je eens voor mochten wij een groot bedrag winnen, wat kunnen we daar dan veel mensen of dieren mee helpen! Veel mensen zullen dit een ontzettend domme gedachte vinden, maar zo zijn wij en geen hond zal dat kunnen veranderen.
Waarom dit verhaal? Na elkaar eens goed te hebben aangekeken hebben we besloten om de winst die binnen komt apart te zetten. Apart te zetten voor een bepaald doel.
We willen iemand of meerderen die door wat voor reden dan ook al jaren niet op vakantie kunnen een lang weekend aan bieden op Ameland.
Waarom we dit doen? Wij hebben een baan. Wij kunnen elk jaar op vakantie en daarnaast ook wel eens een lang weekendje er op uit. Velen kunnen dit door het huidige beleid van onze regering al heel lang niet meer. Wij hopen dat we een paar mensen per jaar daar uit kunnen pikken en een geweldig weekend aan kunnen bieden.

Tijdens het weekend van 4 t/m 7 september 2020 hebben wij voor het eerst een lang weekend Ameland kunnen organiseren en zijn Jenny Visscher met haar nicht Herriete met ons mee gegaan naar Ameland en hebben een fantastisch weekend mogen beleven. Mede dankzij Tim Hoomoedt uit Nes, Café De Welvaart in Hollum en Restaurant De Griffel in Hollum. Nu maar hopen dat we genoeg klokken etc. kunnen verkopen om ook volgend jaar weer een geweldig lang weekend Ameland te mogen organiseren.
Dan voelen wij ons pas rijk!
Bijgaande foto laat twee genietende dames (rechts op de foto) bij Restaurant De Griffel in Hollum zien, welke dankzij Wadklokken.nl een lang weekend op Ameland mochten vertoeven. Restaurant De Griffel verraste ons met een heerlijke lunch en koffie.
Kijk eens rustig rond op onze website en besef dat bij het kopen van één van onze klokken het geluk van iemand anders dichterbij komt.

Pay it forward……

Eric Boersma en Marianne Kootstra